In Geen categorie

Op zaterdagmiddag 24 maart 2018 van 16.00 tot 18.00 uur is de openingsreceptie van de eerste expositie van 2018 in Galerie Lytse Skientme.

Op deze expositie zijn te zien: abstracte schilderijen van Claudia Hoogveld, waddenschilderijen van Joke Ket en glasobjecten van Joke Karssen. Deze expositie duurt van 22 maart tot en met 26 mei.

De Noord-Hollandse Claudia Hoogveld maakt stoere schilderijen met een grote gelaagdheid. Ze gebruikt naast verf rode aarde, lood, Saharazand, jute, touw en krantenknipsels. De grote verfschraper is een favoriet gereedschap waarmee verf en aarde onverwachte patronen op het doek vormen. Ruimte geven aan toeval kenmerkt haar werk.

Joke Ket woont en werkt in Friesland. In haar schilderijen beeldt ze het ultieme gevoel van vrijheid en verbondenheid met Friesland en vooral het Wad uit. Het Wad biedt schoonheid, uitzichten en de sensatie van zout op je lippen, voeten in het slik en zand op je lijf. Wadvondsten, zoals schelpen, slik en zeewier, verwerkt ze in haar schilderijen

Joke Karssen komt uit Assen en is in haar beeldhouw- en glaskunst graag bezig met allerlei materialen, vooral eerder gebruikte materialen. Kunstzinnige vormen inspireren haar: van een tak uit het bos tot een verwelkt blaadje van een bloem, van boeiende stenen tot verbrand glas. Het fusen (versmelten) van glas kent vele mogelijkheden en moeilijkheden

Galerie Lytse Skientme

Hoofdstraat 26

8723 BH Koudum

Telefoon: 0514856593

Openingstijden 2018

22 maart -15 september

donderdag 12 – 17 uur

vrijdag 12 – 17 uur

zaterdag 12 – 17 uur