In Geen categorie

Net als vorig jaar ziet de Oranjevereniging Koudum zich genoodzaakt de dodenherdenking aan te passen aan de geldende coronamaatregelen. Dit jaar mag er wel iets meer. Er mogen nu in totaal 30 mensen aanwezig zijn tijdens de dodenherdenking. De Oranjevereniging heeft ervoor gekozen om de kinderen van groep 8 van basisschool De Klimbeam in Koudum hiervoor uit te nodigen.

Helaas kunnen er verder geen mensen aanwezig zijn. De komende dagen is iedereen welkom om op eigen gelegenheid de graven en het monument te bezoeken en desgewenst bloemen neer te leggen. Dat kan dus niet op 4 mei tussen 18.45 en 20.15 uur. Op 4 mei zullen de kinderen van groep 8 drie gedichten voordragen en worden de kransen gelegd. Tevens zal een aantal leden van Nij Libben stukken spelen.

Voor iedereen die de dodenherdenking wil bekijken, zorgt de Oranjevereniging ervoor dat er een opname wordt gemaakt. Deze zal via de Facebookpagina van de Oranjevereniging later worden gedeeld. Om 20.15 uur zal via de website van de Gemeente Súdwest-Fryslân en via social media burgemeester Jannewietske de Vries een 4 mei-toespraak houden.

Alle overheidsgebouwen vlaggen op 4 mei vanaf 18.00 uur maar vanuit het 4 en 5 comité wordt de inwoners gevraagd de gehele dag de vlag halfstok te hangen zonder wimpel. De Oranjevereniging hoopt ondanks de beperkende maatregelen op een mooie herdenking en dat er volgend jaar weer zonder beperkingen met heel Koudum herdacht kan worden.