In Geen categorie

Deze keer veel nieuw materiaal in het album "Werkers van toen".

Na de oorlog namen onze Canadese bevrijders niet al hun materieel weer mee terug. Nogal wat vrachtwagens bleven achter en werden hier door bedrijven gebruikt. Zo had ook de KEB zo’n typische "Canadees" in dienst.

Nog meer van de KEB: foto’s van de werkers van de KEB van rond 1950 die de pakjes uit Leeuwarden of Sneek vanuit het beurtschip naar de winkeliers brengen.

Een mooie foto van Petrus de Lange bij een vrachtwagen waarmee Turkstra Beschuit vanaf de fabriek in Leeuwarden naar de distributiecentra in het land werd vervoerd. Hij was toen chauffeur bij de Firma Bult in Bakhuizen. En foto’s van Gert Busman aan het werk in 1981.

Twee foto’s van Nij Libben tijdens de optocht van 1989, compleet met "twirling girls" en drumband.

Het markante pand Havenkade 2 werd in 1915 gebouwd door aannemer Hendrik Douwes de Jong met hulp van een geïnterneerde Belg. Een nieuwe timmerwinkel met machinale houtbewerking en woning. Sinds 1906 was het bedrijf gevestigd in de boerderij Ooste 59. Nu bijna 100 jaar na de eerste steen is het pand verkocht en verliest daarmee de oorspronkelijke functie en wordt dus wat nostalgisch.