In Geen categorie

Het Beeldhouwcentrum, dat u kent als een ontmoetingsplek voor jong en oud, waar kunst op een bijzonder laagdrempelige manier wordt aangeboden, moet tot in lengte der dagen blijven bestaan. Dit is de doelstelling van de Vereniging Vrienden van het Beeldhouwcentrum (VVBHC) en haar over de honderd leden, afkomstig uit heel Nederland.

Het Beeldhouwcentrum werkt zonder subsidies. De gebouwen zijn onmisbaar voor het uitvoeren van haar taak: laagdrempelig aanbieden van de kunst. Er zijn o.a. twee goed geoutilleerde beeldhouw-ateliers, die gehuurd kunnen worden om in te werken en waar cursussen en workshops worden gegeven. Maar gebouwen vragen om kostbaar onderhoud en vernieuwing.

Myza, muze van de lach gaat daarom aan de slag voor het Beeldhouwcentrum. Het bronzen beeld dat deze naam draagt, is gemaakt door de directeur van het Beeldhouwcentrum, Herma Bovenkerk.

Herma creëerde het lachende beeld als een reactie op zwaarte van jaren en de daarop volgende keuze voor de lichtheid van het leven!

De VVBHC verkoopt het beeld, waarbij de opbrengst gaat naar o.a. zonnepanelen, waarmee het Beeldhouwcentrum de toekomst duurzaam en energiezuinig tegemoet kan gaan! Het beeld wordt aangeboden aan instellingen en bedrijven, waarvan een aantal al hebben aangegeven het als een fraai relatiegeschenk te beschouwen. Maar ook u kunt het beeld aanschaffen!

U kunt de 20 cm hoge, lachende Myza bekijken in het Beeldhouwcentrum. Er liggen voor belangstellenden intekenformulieren klaar.