In Geen categorie

Omdat wij niet weten wie hem allemaal gekend hebben willen we langs deze weg graag laten weten dat de heer Alex Hartley woensdagochtend 28 januari 2015 is overleden.

Velen van ons kenden Alex Hartley beter als "de Engelsman", die regelmatig in en rond Koudum te vinden was met zijn hond Meeko. Met velen van ons maakte hij regelmatig een praatje of liep hij even binnen voor een kop koffie, even hulp bij die lastige Nederlandse brieven of gewoon gezellig even bijkletsen.

Alex Hartley. Na het overlijden van zijn vrouw verliet hij in 1998 Engeland en na enige omzwervingen kwam hij via Australië en Nieuw Zeeland in Molkwerum terecht om in 2004 zijn intrek te nemen in zijn huisje aan de Bovenweg. Met zijn dochters Jill in Australië en Debbie in Nieuw Zeeland had hij vooral contact via telefoon en post. Een paar keer is hij die kant op geweest, maar zoals hij zelf zei: "A very long trip" en "I’am very happy in Koudum, why should I leave?"

Achteraf lijkt het alsof hij het einde van zijn levensweg aan voelde komen. Nog één keer naar Nieuw Zeeland, nog één keer naar Engeland. Het was goed zo. De laatste weken wilde het eten en drinken niet meer en ging zijn gezondheid achteruit. We hebben zijn dochters ingelicht en gelukkig hebben zij de afgelopen veertien dagen nog met hun vader door kunnen brengen. Samen met hen hebben we met Anne Joosse ook kunnen bespreken hoe zijn afscheid geregeld moest worden. Nadat we hem afgelopen dinsdag konden laten weten dat zij weer in gezondheid thuis bij hun gezinnen waren was het goed en liet hij het leven los.

Alex Hartley, een bijzondere dorpsgenoot. Hij werd 78 jaar.

Namens zijn dochters bedanken wij alle mensen, die iets voor hem hebben betekend en ook vooral de mensen, die zorg hebben getoond voor Meeko, zijn trouwe viervoeter/vriend. Ook veel dank aan de medewerkers van De Finke, die met veel liefde en respect Alex Hartley hebben geholpen waar ze konden in zijn laatste levensdagen.

Mensen, die nog afscheid willen nemen van Alex Hartley zijn van harte welkom bij de crematie, die plaats zal vinden op zaterdag 31 januari 2015 om 11.00 uur in het crematorium in Sneek. Heeft u vervoer nodig dan kunt u even contact opnemen met ons. Ook mensen, die een kaart aan zijn dochters willen schrijven kunnen deze bij ons afgeven en wij zorgen dan dat deze bij hen komt.

Corrie en Durk Stoker

Verlengde Hoofdstraat 15

Koudum

(0514) 52 34 35 / (06) 36 14 86 47