In Geen categorie

In de gemeente Nijefurd is in de afgelopen jaren groot onderhoud gepleegd aan de openbare verlichting (OV). Bij dit onderhoud zijn oude (hoge) lichtmasten voor zover mogelijk vervangen door lagere lichtmasten. Ook zijn de armaturen vervangen. Als de lichtmasten nog niet aan vervanging toe waren werd alleen het armatuur vervangen

Werkzaamheden in Koudum

Half november start Nuon-dochter Dynamicom met het OV-onderhoud in Koudum. Daarna is Workum aan de beurt. Dit zijn de laatste twee plaatsen waar nog werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

In Koudum gaat het om in totaal ruim 325 lichtpunten. Dorpsbelangen Koudum heeft zijn licht mogen laten schijnen over de plannen en heeft hier en daar in de bestaande situatie een wijziging of uitbreiding voorgesteld.

In de bestaande situatie is de lichtkleur van de lampen ‘geel’. In de nieuwe situatie verandert dit in ‘wit’ licht. Door het gebruik van moderne armaturen met een hogere lichtopbrengst en lichtsturing ontstaat een beter straatbeeld. Ook in de donkere uren geeft de openbare verlichting een meer gelijkmatige verlichting op straat.

Milieu en veiligheid

Door plaatsing van armaturen met een beter rendement en toepassing van een dimfunctie, worden er geen avond- en nachtbranders meer gebruikt. Nu nog wordt ’s nachts een gedeelte van de openbare verlichting uitgeschakeld. In de nieuwe situatie brandt de hele openbare verlichting ’s nachts op half vermogen. Hierdoor gaat het energieverbruik omlaag, met als voordelen – naast meer veiligheid op straat – lagere energiekosten en een vermindering van de CO2-uitstoot.

Informatie

Wilt u meer informatie of wilt u een kleine wijziging doorgeven in de onmiddellijke omgeving van uw woning, dan kunt u contact opnemen met:

Leo van Hout 0621-880771 of

Johan Postma 0621-880513 van Dynamicom,

of per e-mail:

Leo.van.Hout@nuon.com of

Johan.Postma@nuon.com