In Geen categorie

15 Jaar en dan de boodschap krijgen dat je terminaal en uitbehandeld bent. Tja en daar sta je dan… Hoe bruut kan het leven zijn. Keihard zijn deze woorden en niet te bevatten voor een jongen van 15 jaar die in deze periode van zijn leven zou moeten voetballen met zijn vriendjes. Maar ook voor de familie van Geert is dit de ergste nachtmerrie en met een aardige rugzak die de familie al draagt, komt dit er nog ook even bij.

Geert is bescheiden en in die hoedanigheid gaan wij, de Stichting Hoogvliegers, het dan ook aanpakken. Op vrijdag 14 april a.s. (Goede Vrijdag) hopen wij met Geert een vlucht te maken. De bedoeling is dat we hem vrijdagmorgen in Koudum ophalen met 3 trucks en opleggers om hem in konvooi, begeleid door politie en marechaussee (elk met 2 motoren), naar Lelystad Airport te brengen. Daar aangekomen gaat Geert met zijn broertje en vader of moeder een hele bijzondere Hoogvliegersvlucht in een Cessna 172 maken boven het mooie Koudum en Zuidwest Friesland. Tjerk van Dijk is de piloot, maar als het kan mag Geert natuurlijk zelf ook even sturen. De verwachting is dat ze rond: 14:00 – 14:15 boven Koudum vliegen.

We verzamelen vrijdagmorgen op het parkeerterrein bij het Bogerman college en vertrekken om ca. 11:30 uur richting Lelystad. Het zou bijzonder mooi zijn als het dorp Geert vanaf het parkeerterrein komt uitzwaaien en mensen langs de route (op viaducten en vanaf parkeerplaatsen langs de A6) staan om Geert toe te zwaaien.

De stichting is nog in gesprek met Omrop Fryslân en Hart van Nederland om hier aandacht aan te besteden en is met een aantal landelijke radiostations bezig om ervoor te zorgen dat op het moment van vertrek uit Koudum het nummer Sorry van Kensington op alle radiostations wordt gedraaid.

De straten zijn weer schoon!