In Geen categorie

Tijdens de marktdagen is er weer kunst te bezichtigen in de Doopsgezinde kerk van kunstenaars en amateur kunstenaars.

Op 10 en 17 juli starten Jan de Vries en dochter Gea de marktdagen met een schitterende collectie schilderijen in onze kerk. Jan heeft de grondbeginselen geleerd van Piet v.d. Brug, een zeer bekende kunstschilder uit Hindeloopen. Zijn werk is zeer gevarieerd, zwart wit, kleurpotlood, aquarellen en olieverf schilderijen. Gea maakte voor het examen aan de Bogerman prachtige werkstukken, deze zullen eveneens tentoongesteld worden.

24 juli en 31 juli stelt familie van oud Koudumer Pieter de Vries (1932-2002) schilderijen beschikbaar voor expositie. Op elk stuk papier wat Pieter vroeger in handen kreeg werk iets getekend. Karikaturen van alle leraren van de Rijks Landbouw winterschool werden met succes gepresenteerd op de schoolavonden. In zijn vrije tijd maakte hij olieverf en acryl schilderijen, etsen, pen en pastel tekeningen. Op de kalender van het Fries Landbouwblad was zijn werk destijds ook te vinden.

Naast deze expositie zal op 31 juli de leden van de werkgroep historisch Koudum als aanvulling in de kerk aanwezig zijn met foto’s en andere waardevolle documenten.

Op 7 en 14 augustus zal Rutie van Dijk uit Harich haar quilten exposeren. Ze volgde in Putten een cursus textiele handwerken en technieken. Met een groep van acht personen maakt ze steeds weer nieuwe fantasierijke creaties. Inmiddels bezit ze een collectie moderne quilten van o.a. landschappen, dahlia’s en zelfs sneeuwklokjes.

U kunt van deze kunstwerken genieten onder het genot van een kopje koffie en cake. De verloting, de kraam met trommelkoek, jam en wisselende artikelen zullen niet ontbreken.