In Geen categorie

Wat doe je als je een ballon vindt met een kaartje er aan? Juist, die stuur je terug, zodat je mogelijk iemand gelukkig met een prijs kan maken. Maar wat doe je als de ballon op 8 meter hoogte in de top van een boom hangt?

Dit gebeurde aan de Tinholtstraat, waar al meerdere dagen tegen drie gekleurde ballonnen werd aangekeken. Te hoog en te gevaarlijk om met een ladder uit de boom te halen en dus onbereikbaar. Met een verrekijker was wel te zien dat de bijbehorende kaartjes beschreven waren, maar te ver weg om te lezen. Dan de camera gepakt en die flink laten inzoomen, helaas nog te ver en onleesbare pixels.

Uiteindelijk bracht een flinke telelens uitkomst. De opnames werden daarna nog flink ingezoomed en jawel, de letters werden leesbaar.

Hieruit werd opgemaakt dat de ballonnen in Den Haag zijn opgelaten bij de opening van de nieuwe Prinses Marijkeschool. De site van deze school laat zien dat tijdens het oplaten de kinderen nog zomerse kleren droegen en dat de tocht derhalve een lange is geweest. Nu maar hopen dat de oversteek niet voor niets was en de kinderen een prijs in ontvangst mogen nemen!