In Geen categorie

Het is alweer 8 jaar geleden dat ik uit Koudum ben vertrokken om te gaan studeren in Enschede. Ik heb de studie Industrieel Product Ontwerpen op het HBO gevolgd. Na een jaar op kamers ben ik gaan samenwonen met Pieter in Hengelo. Na vier jaar heb ik de opleiding met succes afgerond en heb eerst tijdelijk werk gehad in Hengelo. Omdat Friesland toch een beetje trok heb ik een baan gezocht in Friesland en ben ik beland in de fietsen branche. Ik heb een half jaar op de ontwerp afdeling van Koga Myata in Heerenveen gewerkt. We zijn toen in Tijnje gaan wonen. Na een half jaar werd door een reorganisatie op de afdeling mijn contract niet verlengd en ben ik gaan werken bij fietsfabriek Sparta in Apeldoorn. We zijn toen naar Zutphen verhuisd. Inmiddels wonen we in de mooie Hanzestad Deventer en werk ik bijna een half jaar met veel plezier op de ontwikkel afdeling van beddenfabrikant Auping, die ook in Deventer gevestigd is. Ik ben daar voornamelijk bezig met het ontwikkelen van matrassen.

Ondanks dat ik niet meer in de fietsenbranche werkzaam ben, ben ik wel veel met fietsen bezig. Samen met nog 23 Auping collega’s ga ik meedoen aan de Alpe d’HuZes. Dit is een sponsorfietstocht voor de KWF Kankerbestrijding. Op 3 juni gaan we met nog 3000 deelnemers de uitdaging aan om de alpenreus de Alpe d’Hues zo vaak mogelijk op 1 dag te beklimmen. Mijn persoonlijke doel is om drie keer omhoog te fietsen. Er is veel geld nodig om onderzoek te doen om van kanker geen dodelijke maar een chronische ziekte te maken. Daarom doe ik een beroep op jullie Koudumers om mij te sponseren. Ga naar mijn actiepagina http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/jeltsje/team/ en doe een donatie! Alvast bedankt!

Groeten, Jeltsje Abma