In Geen categorie

Afgelopen woensdag zijn de kampioenen zomercompetitie gehuldigd. Tjitske de Jong uit Workum bij de spelvariant Strokeplay (met de minste slagen over de baan) en Herman Zwerver uit Koudum met de meeste stablefordpunten (hierbij worden punten gegeven per hole waarbij moeilijke holes meer punten waard zijn).

Bij beide spelvarianten was het tot de laatste competitiewedstrijd spannend, Tjitske de Jong moest vormbehoud tonen tegen Patrick Verhoog (Harlingen) op de laatste competitie avond. Ze mocht geen punten laten liggen. Patrick Verhoog kon het niveau van Tjitske de Jong niet volhouden en trok aan het kortste eind. Het verschil was 4 slagen van de 8 beste competitieronden. Herman Zwerver moest met Klaas Jan Koenders bij de start van de wedstrijd beginnen met hetzelfde aantal Stablefordpunten. Herman Zwerver kon bij de 18 holes net de twee punten verschil maken en pakte de eindzege.

Ook wordt er bij de wedstrijden een birdieklassement (hole spelen in 2 slagen) bijgehouden. Dit klassement is gewonnen door Patrick Verhoog met in totaal 30 birdies. Speciale vermelding willen we hierbij maken voor Jos Bouma. In de driewedstrijd categorie├źn was hij bij het Strokeplayklassement derde, bij het stablefordklassement derde en bij het birdieklassement tweede.

De volgende heren en dame hebben een hole in one geslagen tijdens de 15 competitiewedstrijden. Dit zijn Tjitske de Jong uit Workum, Klaas Jan Koenders uit Warns en Jakob Pool uit Sneek.

Op zondag 26 oktober zullen de Noord Nederlandse Kampioenschappen gespeeld gaan worden op de Pitch en Putt golfbaan in Koudum. De toppers van de Baan uit Koudum zullen hier ook aan meedoen. Tjitske de Jong is een goede kanshebber voor de titel na de zesde plaats op het Nederlands Kampioenschap in Papendal.

Uitslag strokeplay

 1. Tjitske de Jong, Workum 643 slagen
 2. Patrick Verhoog, Harlingen 647 slagen
 3. Jos Bouma, Koudum 658 slagen

Uitslag Stableford

 1. Herman Zwerver, Koudum 402 punten
 2. Klaas Jan Koenders, Warns 400 punten
 3. Jos Bouma, Koudum 393 punten

Uitslag Birdieklassement

 1. Patrick Verhoog, Harlingen 30 birdies
 2. Jos Bouma, Koudum 29 birdies

Hole in one

 • Tjitske de Jong, Workum
 • Klaas Jan Koenders, Warns
 • Jakob Pool, Sneek