In Geen categorie

Zaterdag 25 juni om 15.00 uur is de feestelijke opening van de expositie van negen beeldende kunstenaars in Beeldhouwcentrum Koudum. Twee jaar lang volgden zij daar de Beeldhouwopleiding. Dit jaar wordt de expositie officieel geopend door Bram de Smit, bekend beeldend kunstenaar. Voor fietsend en kunstminnend Nederland: het evenement valt samen met Beantjesdei en de opening van Kunstroute Koudum. De beelden zijn tot en met 11 september 2011 te bewonderen.

In Beeldhouwcentrum Koudum leren aankomende beeldende kunstenaars een gebeurtenis, emotie of idee naar vorm te vertalen: de vormentaal.

Voor de opleiding komen studenten vanuit heel Nederland. Hun individuele leertraject komt tot uiting in een gevarieerde expositie, waarin zowel abstracte, figuratieve en realistische beelden worden getoond.

De studenten zijn begeleid door docenten die hun sporen hebben verdiend in de beeldhouwkunst. Onder hun inspirerende leiding hebben de studenten leren werken met een grote diversiteit aan materiaal zoals brons, steen, hout en was. Daarbij is de student begeleid in zijn of haar individuele ontwikkeling. Deze combinatie van vormentaal, techniek en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling maakt de opleiding uniek.

De opening wordt verricht door beeldend kunstenaar Bram de Smit, tevens één van de docenten van deze groep. Om de bezoeker te laten kennismaken met deze groep beeldende kunstenaars zal tijdens de opening een bijzondere onthulling plaatsvinden.

Koudum staat deze hele dag in het teken van kunst en cultuur. Zoals gebruikelijk wordt naast de expositie van de beeldende kunstenaars ook de Kunstroute geopend. Bezoekers kunnen zich dus niet alleen laten verrassen door de beelden, die zowel binnen als buiten staan opgesteld, maar daarnaast ook de Kunstroute door het dorp lopen.

Op de markt van de Beantjesdei zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar. En natuurlijk kunt u ook terecht in het nieuwe kunstcafé BeiMei van het Beeldhouwcentrum.

Het belooft een feestelijke dag te worden!