In Geen categorie

Ronald Smink komt er aan, mensen! De afgelopen jaren liet Ronald in zijn programma’s ‘Bor Knok’ en ‘Bonanza’ zien over uitzonderlijke talenten te beschikken. De absurdistische maar ook zeer herkenbare humor van deze Fries komt volledig tot bloei in zijn nieuwe, derde avondvullende programma.

Ronald Smink is een echte Noorderling. Geboren en getogen in het Friese Joure en al jaren inwoner van Groningen. In datzelfde Groningen won Ronald in 2007 zowel de jury,- als publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. De Jury omschreef Ronald als: "Een groot talent die volledig ‘out of the box’ denkt. Zijn inventieve maalstroom aan absurde gedachtekronkels vliegt alle kanten op en is volstrekt onvoorspelbaar."

In ‘De opkomst van een terriër’ vertelt Ronald op zijn eigen excentrieke manier over dat waar hij al jaren mee in gevecht is, zijn zelfvertrouwen. Ronald ziet nu in wat voor onnodige pijn mensen zichzelf aan doen als je onvoldoende in jezelf gelooft. En tot wat voor wanhopige acties het kan leiden.

Ronald vecht door! Ieder gevonden plukje zelfvertrouwen ziet hij als pure winst. In de ‘De opkomst van een terriër’ is Ronald persoonlijker, scherper en confronterend samen met een bulderende lach.

De terrier uit Joure zal op 4 oktober, vanaf 20:15 uur in De Klink optreden. De entree bedraagt 10 euro.