In Geen categorie

Zeist/Koudum. Op slot Zeist is de titel `Superplatz ´weer uitgereikt aan 11 Nederlandse campings die behoren tot de absolute top van Europa. Zij werden daarvoor bekroond en in de bloemetjes gezet door RECRON en Koninklijke Horeca.

De onderscheidingen werden uitgereikt door de heer Stefan Thurn van de ADAC , een zustervereniging van de ANWB. Hij roemde de hoge kwaliteit van het sanitair en het comfort en vooral ook de manier waarop de gasten worden behandeld en beziggehouden in het bijzonder goede en uitgebreide recreatieprogramma voor de kinderen.

Recreatieoord-Watersportcentrum De Kuilart gooide ook hoge ogen vanwege het grote aanbod in bootverhuur en de vele mogelijkheden voor watersport in de ruimste zin.

De namen van de bekroonde campings worden onthuld in de ADAC-Campinggids die vanaf nu in een oplage van enkele miljoenen bij onze oosterburen in de winkels ligt.

Die campinggids heeft een enorm aanzien. Het is de gids voor de Duitse kampeerliefhebber. De gids bevat gegevens van 16.000 campings in alle landen van Europa, waarvan 56 Supercampings.

De Duitse inspecteurs noemden de groenbeplanting op de onderscheiden Nederlandse campings `een lust voor het oog` en waren ook zeer onder de indruk van de energiebesparing en van de gescheiden afvalinzameling. Bovendien is de bewegwijzering naar en op de campings vrijwel perfect, aldus de ADAC.

Het aantal supercampings zakte dit jaar van 60 naar 56 stuks Vooral Duitsland en Frankrijk moesten inleveren. De stand is nu Duitsland ( 9), Nederland (11), Oostenrijk (13), Spanje (8), Italië (7), Frankrijk (6), Denemarken(2).