In Geen categorie

Bloedprikken Huisartsenpraktijk Koudum

Vanaf 1 maart tot 1 mei 2015 zal er voor patiënten van de huisartsenpraktijk Koudum de mogelijkheid bestaan om op werkdagen tussen negen en twaalf uur ‘s ochtends bloed te prikken op de huisartsenpraktijk in Koudum. Deze extra service is voor patiënten die het spreekuur van de huisarts hebben bezocht. Reguliere bloedcontroles voor bijvoorbeeld de trombosedienst gaan nog via het huisartsenlaboratorium.

De reden voor deze (tijdelijke) mogelijkheid komt door intensievere samenwerking tussen de ambulancedienst en de huisartsenpraktijk.

In de periode maart-mei zullen ambulanceverpleegkundigen samen met de doktersassistenten bloed afnemen bij patiënten. Het doel is tweeledig: patiënten kunnen dagelijks en aansluitend op het bezoek aan de dokter bloed laten afnemen en ambulancepersoneel kan werkzaamheden verrichten in de tijd dat ze wachten op een oproep. De verpleegkundigen en assistenten zijn opgeleid en gecertificeerd voor deze handeling.

Na de proefperiode zal worden geëvalueerd of dit een permanente regeling kan blijven en patiënten dus dagelijks bloed kunnen laten afnemen in Koudum.

Gedurende de proefperiode zal het huisartsenlaboratorium hun prikmomenten op de dinsdag- en donderdagochtend om acht uur ‘s ochtends in Claerbergen gewoon laten doorgaan.

Wij hopen door deze vernieuwde samenwerking u nu en in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn!