In Geen categorie

Een kleine 2 jaar geleden hebben Diaconie en Zending van de Protestantse kerk te Koudum besloten om een aantal jaren het kindertehuis ‘The Home of Hope and Dreams’ in Uganda te steunen.

Dit is een weeshuis dat is opgezet door Gini Pullen uit Hardenberg. Zij vertrok in 2009 vanuit Hardenberg naar Afrika omdat zij de hoge nood onder de ruim 2,5 miljoen weeskinderen in Uganda zag. Het hoge aantal is onder meer een gevolg van aids, malaria en armoede. Veel ouders zijn niet in staat voor hun kinderen te zorgen en laten deze zomaar ergens achter.

In The Home of Hope and Dreams worden momenteel 23 kinderen opgevangen. Met liefde, gezonde voeding, medicijnen en onderwijs geeft Gini de kinderen weer hoop en een toekomst. Ze voedt de kinderen op volgens de Ugandese normen en waarden zodat ze daar een toekomst hebben.

Diverse acties zijn er al gehouden voor dit prachtige doel, zoals deelname aan diverse markten, Viooltjes Aktie, verkoop Ugandabrood, flessenactie enz.

Op zondag 15 oktober ’s middags 15.30 is er een Benefietconcert in de Martinikerk te Koudum.

Deelnemers aan dit concert zijn de koren: Sjonggroep Majim, ZWH Mannenkoor en kinderkoor KoKiKo. Ook werken organist Feike Dijkstra en trompettist Hilda Koopmans mee.

Ook zal Gini met een paar kinderen te gast zijn , zij is in die periode in Nederland.

De opbrengst van dit concert komt geheel ten goede aan het kinderhuis “Home of Hope en Dreams”.

Na afloop van het concert bent u van harte welkom in gebouw “Op ‘e Hichte” om onder het genot van een traktatie nog even na te praten over het concert en kunt u Gini vragen stellen over haar werk in Uganda. Ook worden er Ugandese spulletjes verkocht.

Wilt u verzekerd zijn van een plaatsje om dit mooie concert mee te maken?

Toegangsbewijzen a € 5, – zijn te koop bij Boekhanderl Muizelaar.