In Geen categorie

Omdat niet iedereen met belangstelling voor Koudum op Facebook zit, nemen we regelmatig stukjes van Facebook over die met Koudum te maken hebben. Op de Facebookpagina van het Oldeferd Ontmoetingspark staan regelmatig nieuwtjes over dat park.

Deze week over vogels in het park. Er zitten momenteel zo’n twintig aalscholvers in het park. Daar zitten ook jongen van vorig jaar tussen. Deze zijn te herkennen aan de grijze kleur en witte buik. De reden van hun aanwezigheid is de rijke visstand in de vijver. Binnenkort vertrekken ze weer naar hun vaste broedplek.

Ook zwemmen er bijzondere gasten in de vijver, namelijk twee koppels grote zaagbekken. Ook zij eten vooral kleine visjes. Grote zaagbekken zijn doortrekkers en net als de aalscholvers vertrekken zij binnenkort naar hun broedgebied, in dit geval waarschijnlijk Scandinavië.

Wie wel blijven is het paartje ijsvogeltjes dat zich in het Oldeferd Ontmoetingspark gevestigd heeft. Op deze Facebookpagina zijn de berichten over het Oldeferd Ontmoetingspark – vaak met leuke foto’s – te volgen.