In Geen categorie

Op zondag 3 mei organiseert Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’ voor de 12e keer de Gaasterland Wandeltocht. Omdat het dit jaar 70 jaar geleden is dat WOII is afgelopen en daarmee Nederland bevrijd, is het thema van de tocht ’70 jaar bevrijding’. De tocht voert daarom langs plaatsen die herinneren aan de 2e wereldoorlog, waarvan er in Gaasterland meer zijn dan u denkt! Ook zijn er onderweg historische legervoertuigen te zien en kan de expositie in Mar en Klif in Oudemirdum gratis worden bezocht.

Als altijd kunnen de wandelaars kiezen uit een route van 15, 25 of 40 kilometer langs de glooiende landschappen met bossen, meren, weidegebieden en de prachtige IJsselmeerkust. Daarnaast is de tocht dit jaar uitgebreid met de afstand van 7,5 km, de ideale afstand voor het hele gezin!

De wandelaars lopen ook dit jaar voor een goed doel: Starchildren, in Nepal. Deze stichting, zie www.starchildren.nl geeft HIV/Aids geïnfecteerde kinderen en aidswezen de geborgenheid van een thuis, toegang tot gezondheidszorg en onderwijs en een kans op een beter leven. Het geld gaat rechtstreeks naar Nepal waar de (Nederlandse) leiding in betrouwbare handen is.

U kunt zich aanmelden via de website: http://www.gaasterlandwandeltocht.nl. De start is vanuit de manege bij Oudemirdum. Tot 3 mei!