Koudum.nl

Goede seizoensstart SC Heerenveen in Koudum

SC Heerenveen was gisteravond (dinsdag 28 juni) op bezoek bij voetbalvereniging Oeverzwaluwen in Koudum. Het speelde daar tegen de Regioselectie uit Gaasterland-Sleat met daarin ook voetballers van Oeverzwaluwen. De teams uit Zuidwest-Friesland waaruit het regioteam samengesteld is, zijn SV NOK, RK VV Bakhuizen, VV Balk, VV De Wâlde en SV Oeverzwaluwen. Voor SC Heerneven was het de eerste wedstrijd van de nieuwe coach van Heerenveen, Kees van Wonderen. Het was meteen een succesvolle start van de voorbereidingen op het komende eredivisieseizoen, want Heerenveen won met 14-0.

Bij de rust was de stand in de wedstrijd tegen de regioselectie al 0-7. Björn Bogi Gudnason scoorde tweemaal. Na de rust ging SC Heerenveen verder met scoren. Een van de beste Heerenveners  was Amir Ismaïl, slechts 17 jaar oud, overigens net zo oud als Gudnason. Ismaïl gaf een fraaie assist en scoorde zelf twee doelpunten. De nieuwe aanwinst van Heerenveen, de Duitse vleugelaanvaller Köhlert maakte de laatste treffer van de wedstrijd. Overigens kon het scorebord de dubbele cijfers niet aan, zodat op het eind de stand nog dragelijk leek.

Aan het eind van de middag was het al lekker druk op de Sândobbe, het sportpark van sv Oeverzwaluwen. SC Heerenveen verzorgde een clinic waaraan maar liefst 150 enthousiaste kinderen aan meededen. Na afloop van de clinic werd het steeds drukker, met bezoekers uit Koudum, maar ook uit omliggende plaatsen als Oudemirdum, Bakhuizen, Balk, Oudega, Elahuizen en Kolderwolde.

Wedstrijdverloop

Regioselectie Gaasterlân-Sleat – sc Heerenveen 0-14 (rust 0-7). 2. Al Hajj 0-1, 9. Van ‘t Loo 0-2, 21. Koida 0-3, 34. Van der Heide 0-4, 36. Van Ewijk 0-5, 41. Gudnason 0-6, 45. Haye 0-7, 48. Halilovic 0-8, 65. Ismail 0-9, 68. Ismail 0-10, 71. Van Houwelingen 0-11, 78. Tahiri 0-12, 81. Beelen 0-13, 88. Köhlert 0-14.

Opstelling SC Heerenveen eerste helft: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Koida; Haye, Al Hajj, Nunumete; Van ‘t Loo, Gudnason, Van der Heide. Opstelling tweede helft: Noppert; Stassin (84. Asante), Van Ottele, Van Aken, Van der Plaat (84. Van der Veldt); Beelen, Halilovic, Tahiri; Köhlert, Ismail, Van Houwelingen.

Een sfeerverslag rond de wedstrijd staat bij het Friesch Dagblad.