Koudum.nl

Doch it foar dy doarp recept donderdag 21 juni 2012

Ingrediënten1 kg runderstooflappen/runderriblappen

3 uien

250 gr champignons

200 gr spekblokjes of reepjes

1 prei

6 kruidnagels

3 laurierblaadjes

30 gr bloem

beerenburg naar smaak (Weduwe Joustra of Sonnema)

Ongeveer liter bouillon (meestal iets minder)BoterZout en peper

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes en in wat boter in een braadpan bruin bakken. Dan bloem toevoegen. Als de bloem bruingekleurd is, afblussen met beerenburg en de bouillon tot alles onder water staat. Laurierblaadjes en kruidnagels toevoegen en dit ongeveer 2 uren laten stoven.

Champignons, prei en uien in stukjes snijden en samen met het spek even bakken. Als het mengsel klaar is toevoegen aan het vlees. Op smaak brengen met peper en zout.

Heerlijk bij witte rijst of gekookte aardappelen.