Koudum.nl

VETZAVOT NIEUWS. (238)

Koudum, 16 februari 2019. WEDSTRIJDNUMMER 22 (940),35e seizoen, donderdagavond 14 februari 2019.

ALLE KAMPEN SCOORT ALWEER! WIT WINT!

VETZAVOT is na 35 jaar niet meer weg te denken! Het is zelfs zo, dat er aanvragen binnenkomen om alstublieft een keertje mee te mogen doen met VETZAVOT! Dat mag! De primeur was deze avond. De gelukkige: Hânske Schotanus!! Hij mocht van scheidsrechter Abma meespelen met het witte team. Zijn teamgenoten: Bennie, Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Alle, Pieter en Jarig. Tegenstanders, in het blauw, Tjerk, Cees, Wicher, Auke, Albert, Jan en Gerrit. Met Eelke, noodgedwongen, als toeschouwer mocht het blauwe team de bal aan het rollen brengen. In een gelijk op gaande strijd werd er voor de pauze tweemaal gescoord. Het was gastspeler Hânske die allebei de goals voor zijn rekening nam, waarbij de eerste een regelrecht cadeautje was van de blauwe defensie! Kenmerkend in het eerste bedrijf: de vele 100% kansen die om zeep werden geholpen! In een lange pauze (oververmoeide scheidsrechter) hield het blauwe team crisisberaad in de kleedbox. Vol goede moed begonnen beide teams aan de tweede helft. Deze gaf het zelfde spelbeeld te zien als de eerste helft: een iets sterker wit team. Over en weer vele hachelijke momenten voor de doelen. Na enkele keren “net niet” was het Alle Kampen die de voorsprong voor het witte team opkrikte naar 3-0! Wat het blauwe team ook probeerde, keeper Bennie wilde hoe dan ook deze keer de nul houden! Voor blauw werd de stand nog dramatischer! Het was weer Hânske die de blauwe verdediging zijn hakken liet zien en 4-0 scoorde. Toen kwam het moment van Jan Buma. Na een prachtige aanval van het blauwe team werd zijn schot met veel gegoochel door Bennie uit het doel geranseld. Alle spelers van blauw hadden gezien dat de bal de doellijn was gepasseerd. Zelfs zij die met de rug naar de situatie stonden. Dit was het sein voor scheidsrechter Abma om de VAR (Video Assistant  Referee) te raadplegen. Na uitvoerige bestudering van de op de rug van Eelke geprojecteerde beelden kwam scheidsrechter Abma met zijn beslissing: GOAL! 4-1. Tegen het einde van de wedstrijd caramboleerde een schot van Hânske via Cees met een prachtige curve over keeper Tjerk in het door het blauwe team verdedigde doel. 5-1! Na dit doelpunt vond de s.r. het genoeg en blies voor einde wedstrijd. Na afloop, bij bestudering van het wedstrijdformulier, bleek dat er voor wit slechts 4 goals geregistreerd stonden. Drie goals op naam van Hânske i.p.v. de vier die het witte team had geteld. Enige discussie hierover werd door de s.r. meteen de kop ingedrukt. Met de woorden: “ Jongens, de scheidsrechter beslist”, bepaalde hij de einduitslag op 4-1!!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

De komende periode (tot eind maart) geen enkele verjaardag of jubileum- viering binnen de gelederen van VETZAVOT!

NAZIT.

Tijdens de nazit een kleine groep na blijvers. Omdat de volgende avond het feest van het 35 jarig bestaan van VETZAVOT zou worden gevierd, kozen velen er voor om vroeg naar huis te gaan. De overige spelers werden weer verwend door Boukje. Omdat ook Eelke vroeg naar huis was gegaan, mocht Gerrit op zijn plaats aan de stamtafel plaatsnemen. Kreeg hij ook, onverwachts, per vergissing, de gebruikelijke knuffel die Boukje altijd geeft aan Eelke.

SPREUK VAN DE WEEK.

Pas als je rustig rust, rust je uit!                                                                                                     ©jt