In Geen categorie

Met het ‘echte merkewaar’ kwamen vele bezoekers naar Koudum om te slenteren langs de vele stands, te genieten van de vuurspuwer, clown en steltlopers. Voor de kinderen bleek het oefenen van echte circusacts met Circusschool De Hoogte een schot in de roos. Jongleren, lopen op een bal, draaien met de diabolo, het kon allemaal.

Rond drie uur ‘toverde’ de firma Dijkstra Koudum met ruim 50 m3 zand een prachtig strand tevoorschijn op het Frieslandplein. Zo kon rond vieren de jeugd beginnen met hun beachvolleybalcompetitie. Na een aantal prachtige wedstrijden bleken de Buldogs (Brander, Andries, Wim en Jildou) het sterkste team te hebben. De Rangers (Geeske, Rixt, Björn, Janneke) eindigden als goede tweede.

Dat beachvolleybal toch heel iets anders is dan zaalvolleybal bleek wel bij de spelers vanaf ongeveer 12 jaar. Van tijd tot tijd fanatiek en heel aardige rally’s leverde aan het einde van de avond als winnaars Corine, Karlijn en Wieke. Deze dames wisten alle wedstrijden te winnen. Goede tweede waren Natasja, Froukje en Suzanne, terwijl Tsjerkje, Helga en Jantina de derde plaats bezetten. De heren bleven toch wel iets achter bij de dames, maar op 5 augustus a.s. is de gelegenheid tot revanche. Dan wordt er wederom een Beachvolleybaltoernooi gespeeld op het Frieslandplein.

Tijdens en na de wedstijden was deze keer ook Disco Silver weer van de partij. Roelof moest nog even in de wachtkamer als beachvolleyballer, maar de volgende keer zullen we ook deze ster DJ op het zand in actie zien.

Al met al weer een geslaagde dag.