In Geen categorie

Galerie De Souverijne te Koudum heeft van 20 juni tot en met eind augustus een zomerexpositie met schilderijen van Jetty Rudolphus, keramiek van Jaap de Jong en foto’s van Cora Tamarinof.

Keramiek en schilderen zijn de voornaamste kunstuitingen van Jetty Rudolphus. In deze expositie krijgen haar schilderijen alle aandacht. Stemming, sfeer en kleur spelen een belangrijke rol in het tot stand komen van haar werk. Ook de natuur is een belangrijk gegeven. De sfeervolle landschappen stralen een grote rust uit en een stilte die de kijker uitnodigt tot contemplatie.

Koudumer Jaap de Jong is zijn opleiding tot plateelschilder begonnen in 1960 bij aardewerkfabriek Tichelaar in Makkum en is zich daarna blijven ontwikkelen tot modelmaker en ontwerper. De keramiek, in de Majolica-techniek, van Jaap de Jong is vooral geinspireerd door de Art Deco en Art Nouveau met haar strakke en sierlijke lijnenspel. Maar ook de natuur is een grote inspiratiebron, waarbij hij tracht en perfecte combinatie te maken tussen deze twee bronnen.

De veelzijdigheid van Cora Tamarinof uit zich ook nu weer in deze expositie. Naast het schilderen van landschappen, bootjes en stillevens is Cora zich ook gaan toeleggen op de fotografie.

In haar schilderijen ontbreken meestal mens- of dierfiguren. Het is de rust in het landschap dat haar aanspreekt. Dit principe hanteert zij ook in haar foto’s, waarbij ze vooral gefascineerd is door de terugkerende patronen en de actie’s, zoals o.a. de vissersboten uit de Algarve.

De opening van de zomerexpositie is a.s. zaterdag om 15.00 uur. De expositie wordt geopend door Wim Zorn. U bent van harte welkom!

Galerie De Souverijne (Hoofdstraat 26 – 28) is vier dagen per week geopend: donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Buiten de openingstijden kan de galerie op afspraak worden bezocht. Hoofdstraat 26 – 28