In Geen categorie
2500 toeschouwers waren getuige van twee mooie autocross dagen, waarbij 150 auto’s aan de start verschenen in de verschillende klassen.
Zaterdag 3 september was het genieten van het mooie weer en de Teamcross waarbij de baan goed droog werd gereden door fel strijdende teams. Uiteindelijk ging het Postma Team er met de 1e prijs vandoor. Zondagmorgen 4 september kneep de Organisatie hem wel even na de onweersbui van de voorafgaande nacht, maar het werd een prachtige dag met heel veel start en toeschouwers. Vooral de wedstrijden van de 20 stockcars die in één keer aan de start verschenen, waren erg spectaculair, hierbij werd de plaatselijke favoriet Bate Feenstra 3de. Ook in de regio damesklasse van 15 deelnemers werd fel gestreden, hierbij gingen de dames niet voor elkaar aan de kant, met als gevolg dat twee dames een koprol maakten en er verschillende de bult op werden geduwd. Dit kwam mede doordat de meeste dames nog niet zoveel cross- ervaring hadden, maar wel voor de nodige hilariteit zorgden bij het publiek. Uiteindelijk was het Akkelien de Vries – die ook nog een manche ervoor een koprol had gemaakt – de winnende dame. De spanningen waren zeer hoog bij de dames en ze maakten zo nu en dan valse starts. Bij Thea Busman gebeurde dat ook, maar ondanks dat is ze toch de snelste Koudumer dame geworden.
De Organisatie Autocross Koudum is dan ook uiterst tevreden, mede door een enthousiaste groep vrijwilligers en het bedrijfsleven, en wil dan ook volgend jaar weer dit cross weekend houden in de Feestweek van Koudum.
Voor uitslagen, foto’s en films bezoekt u www.autocrosskoudum.nlWillemke de Vries maakte vele fraaie foto’s.

Zie ook Bulte Nijs oktober