In Geen categorie

Je weet nooit wat iemand er toe aanzet om andermans spullen te ontvreemden. Misschien is het uit pure armoede, of zijn er kwajongens die makkelijk aan wat snoepgeld willen komen. Feit is dat er bij diefstal altijd een gedupeerde achterblijft bij wie in het gunstigste geval het vertrouwen in anderen een deuk heeft opgelopen.

Zo staat er op de Dammenseweg bij Wouter vd Molen in de voortuin een bankje met zelf opgekweekte plantjes van tomaat, pompoen en enkele soorten vaste planten uitgestald die men voor een klein bedrag kan meenemen. Met die opbrengst kunnen dan weer nieuwe plantjes worden aangeschaft.

Om het makkelijk te maken stond er een potje met wat wisselgeld bij zodat zonder tussenkomst de plantjes konden worden afgerekend. Inderdaad, konden, want helaas is de inhoud van dit potje nu al twee keer ontvreemd! De lol is er wel een beetje af en het potje komt voorlopig niet terug.

Wie nu een plantje bij Wouter wil aanschaffen kan dat via Facebook en Facebook Marktplaats Koudum doen of langskomen op Dammenseweg 15.