In Geen categorie

Uiteraard hebben ook in Koudum de winkeliers en de horeca te maken met de gevolgen van de coronamaatregelen. Op 19 januari zouden de huidige coronamaatregelen aflopen, maar de periode wordt nog eens met drie weken verlengd. Gelukkig heeft een aantal ondernemers in Koudum mogelijkheden gevonden om ondanks de lockdown toch nog hun klanten van dienst te zijn.

Winkels

Sommige winkels in de Hoofdstraat kunnen gewoon open blijven. Nou ja, gewoon: uiteraard zijn er de inmiddels bekende maatregelen van mondkapje op, afstand houden en met een maximum aantal personen de winkel in. Zo zijn de bakker, de groenteboer, de slager en de drogist open, net als de supermarkt.

Boekhandel Muizelaar is dicht, maar boeken, kaarten en kantoorartikelen kunnen wel besteld worden. Die worden dan bezorgd. Dat geldt ook voor elektrische artikelen en onderdelen bij Hiemstra of voor computerartikelen bij Autsiders. Bij bloemenwinkel Blom en Blêd kunnen via de webshop boeketten besteld worden die thuisbezorgd worden. De fietsenwinkel is dicht, maar fietsen kunnen wel gerepareerd worden.

‘t Kofjehúske is dicht, zowel het horecagedeelte als de winkel, maar ook daar zijn allerlei cadeau-artikelen via de webshop te bestellen.

Horeca

De meeste horecazaken in Koudum hebben al vanaf het begin van de coronamaatregelen een afhaal- en/of bezorgservice.

Eetcafé Spoorzicht heeft van donderdag tot en met zondag een afhaalservice. Vóór 17 uur de bestelling doorgeven. Informatie: 0514522031.
Mobs heeft van donderdag tot en met zondag een afhaal- en bezorgservice van 16:00 – 20:00 uur.
Fisk & Sa open voor afhaal woensdag en donderdag 11.00-19.00 uur; vrijdag en zaterdag 10.00-19.00 uur.
Cafetaria De King is voor afhalen open dinsdag tot donderdag 16:00-20:00 en vrijdag tot zondag 11:30-20:00.
Bij het Stasjons Kofjehûs kunnen maaltijden besteld worden. Telefonisch via 0514-681157. Afhalen kan zaterdag en zondag tussen 17:00 en 19:30 uur.

Overig

De kapperszaken en tattooshop Se7en Sins van Marcel Tambach en Jennie van der Veen zijn in ieder geval nog even gesloten. Ook de schoonheidssalons – Studio Kosmein, Praktijk de Zwaluw en schoonheidssalon Puur – zijn nog enkele weken dicht. Dat is best een harde dobber, want veel van deze zaken worden niet financieel ondersteund.