In Geen categorie

Na een spannende wintercompetitie mochten Wim de Jong en Rein Smid zich laten huldigen als kersverse winterkampioenen Pitch en Puttgolf uit Koudum.

Afgelopen zondag stonden 23 leden aan de start van de laatste ronde van de wintercompetitie.

De flight indeling loog er niet om en het zou een zeer spannende ronde worden. Voor de bruto-klassering moest koploper Wim de Jong tegen tweede op de ranglijst Jos Bouma en derde geklasseerde speler Tjitske de Jong moest Patrick Verhoog op afstand zien te houden. In de Netto-klassering moet de koploper Sietse van der Goot tegen Henk Nauta en de tweede geklasseerde Rein Smit nam het op tegen Durk Grouwstra en Tineke Wijnja.

Bij het brutokampioenschap (zonder aftrek handicapscore) was het toch Wim de Jong met een rondje 59 slagen die met de winst er vandoor ging. Jos Bouma bleef in de buurt en wist het spannend te houden maar moest zich toch gewonnen geven met een rondje 60 slagen. Patrick Verhoog kon met 66 slagen Tjitske de Jong niet klein krijgen die met een ronde van 60 slagen uit de baan kwam. Dat betekende voor Jos Bouma dat hij zeker was van een tweede plek en Tjitske de Jong genoegen moest nemen met een derde plek.

In de netto-klassering (met aftrek handicapscore) was het niet de dag van Sietse van der Goot die zag zijn titel in rook opgaan toen die met 73 slagen van de baan kwam. Het was wel de dag van Rein Smid die met een monsterscore van 63 slagen en daarmee de winst pakte in het netto klassement. Tineke Wijnja kon echter de heren niet bijbenen en pakte door een rondje 67 slagen de 3e plek in de netto-klassering.

Tot de laatste ronde werd er gestreden om de winst en bleef het spannend.

Uitslag Bruto klassement

  1. Wim de Jong – Koudum – 477 slagen
  2. Jos Bouma – Koudum – 483 slagen
  3. Tjitske de Jong – Workum – 486 slagen

Uitslag Netto klassement

  1. Rein Smid – Koudum – 415 slagen
  2. Sietse van der Goot – Koudum – 420 slagen
  3. Tineke Wijnja – Koudum – 442 slagen