In Geen categorie

SÂLT & ZUCCHERO Delicatessen

Aanstaande zaterdag 3 maart 2007 is weer een bijzondere proeverij in delicatessenwinkel Sâlt & Zucchero te Workum. Deze maand promoten we de specialiteiten uit de provincie Piemonte. Piemonte wordt gekenmerkt door de ongerepte natuur van de bergen, meren en heuvels die bedekt zijn met wijngaarden die grote wijnen zoals de Barolo en de Barbera produceren. Een karakteristiek gebied in het zuidelijk deel van het landschap is de Langhe. Hier is nog steeds de authentieke zorg en toewijding van de boeren voor het landschap vertegenwoordigd. Liefde voor de grond waar de truffel groeit, voor de rijstvelden en voor het creëren van de optimale omstandigheden om vlees van topkwaliteit te kunnen produceren. Piemonte is een gewest dat zeer rijk is aan tradities op het gebied van wijn en gastronomie: risotti, pasta met eieren (we denken bijvoorbeeld aan de heerlijke ‘tajerin’, op smaak gemaakt met boter en truffels), gekookte vleesgerechten, opgediend met buitengewone sauzen en een omvangrijke keuze aan kaas, zoals de Bra en de Castelmagno. De hoofdstad van Piemonte is Turijn, gerenommeerd vanwege de sobere elegantie van de pleinen en stedenbouwkundige structuur waardoor de stad de bijnaam “klein Parijs” verwierf. De stad is trots op herinneringen uit het verleden: het was de eerste hoofdstad van Italië, de Koninklijke residentie, met weelderige villa’s, historische cafés die beroemd geworden zijn om hun chocolade met hazelnoten en typische producten als Gianduiotti (een chocolade specialiteit). In de omgeving van Turijn vinden we abdijen, kerken, kastelen en nog veel meer… Vanzelfsprekend kunt u de verschillende gerechten en producten uit de Piemonte bij ons proeven zodat u de unieke smaaksensatie zelf kunt ervaren. Uiteraard zijn er ook andere delicatessen bij SÂLT & ZUCCHERO te proeven, u vindt hier verrassende combinaties van ingrediënten die meer smaak brengen in het leven. Wij zijn tot 1 april op donderdag en vrijdag geopend van 11 tot 18 uur, op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Voor de proeverij bent u vanaf 11.00 uur welkom.

De deelname aan de proeverij is gratis.

Voor meer informatie: Willie Oosterbaan – van der Wel, Sùd 8 – 8711 CV Workum Telefoon 0515-540995 E-mail: info@salt-zucchero.nl