In Geen categorie

Ieder jaar in de feestweek verschijnt de inmiddels bekende WHK-kalender met historische dorpsfoto’s. Er is een ruim aanbod aan historisch fotomateriaal, maar niet iedere afbeeling is geschikt voor een plaatsje op de kalender. De kalender foto’s moeten in de eerste plaats uiteraard voldoende scherp en contrastrijk zijn en daarbij een duidelijk herkenbaar onderwerp in beeld brengen. Er is op de kalender geen ruimte voor lange toelichtingen.

Onderwerpen op vorige kalenders waren: opmerkelijke gebeurtenissen, activiteiten op het gebied van werk, het bedrijfsleven, feesten, evenementen en sport et cetera. Personen in een publieke rol, bebouwing, landschap. De ervaring heeft geleerd dat dergelijke foto’s bij velen aanwezig zijn, dus kijk in die oude schoenendoos en stel de WHK in het bezit van zulke foto’s.

Foto’s die aan de WHK worden geschonken, komen in het dorpsarchief dat gevestigd is in Claerbergen, alle aangeleverde foto’s kunnen ook gebruikt worden voor het nostalgisch fotoalbum. Wie de originele foto’s zelf in bezit wil houden, wordt verzocht om via E-mail een digitale kopie van een hoge resolutie te sturen. De WHK leden zijn graag behulpzaam bij het maken van een dergelijke digitale kopie van uw foto’s.

Zie hier voor de contactgegevens.