In Geen categorie

Team Wybe, het vriendenteam uit Koudum dat zich inzet om via fietsacties geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker, heeft afgelopen weekend weer een bijzondere prestatie geleverd. Met een zogeheten bierfiets fietste het team de benefiets11stedentocht en dat leverde ruim 30.000 euro op.

De start in Bolsward voor de rit van 240 kilometer was zaterdagmiddag om 13 uur en Maarten van der Weijden was daarbij aanwezig. De finish op het Marktplein in Bolsward was iets meer dan 24 uur later en dat was zelfs eerder dan verwacht. Dat ondanks of misschien wel dankzij de wind. Een paar uur later nam Maarten van der Weijden op het podium de cheque in ontvangst. Het streefbedrag was 24.000 euro en daar ging het team ruim overheen: Team Wybe fietste in totaal 30.730 euro bij elkaar voor kankeronderzoek.

De tocht verliep voorspoediger dan op grond van de weersverwachting gedacht werd. Dat kwam omdat de harde wind zaterdag het eerste stuk meestal in de rug was. Aan Omrop Fryslân vertelde Henny Feenstra, een van de leden van Team Wybe, dat het stuk dat ‘s nachts moest worden gefietst wel lastig was. “Toen hebben we wel even aan Maarten gedacht. Hoe dat moet zijn geweest als je daar in je eentje zwemt.” Gelukkig werd het team onderweg niet alleen geholpen door de wind, maar ook door de steun van allerlei mensen die het team overal aanmoedigden.

De tocht van het Team Wybe kreeg ook ruim aandacht op Omrop Fryslân die onder andere een filmpje van de finish maakte.

Het laatste stukje naar Bolsward!