In Geen categorie

Zoals elke avond maak ik mijn vaste ommetje. Maar aangekomen bij De Klink hoorde ik iets merkwaardigs wat mij de wenkbrauwen deed fronsen. Hoorde ik daar nu Kerstmuziek? Onmogelijk, dacht ik. Het is september, de zon doet alsof het nog zomer is en dan al in de kerstsfeer? Dat is nog mijlenver! Toch nieuwsgierig geworden en even naar binnen gestapt. Daar hoorde ik dat fanfare Nij Libben al druk aan het repeteren is voor een groot kerstconcert, samen met Majim, om projecten in Afrika te steunen. Dat verklaarde voor mij meteen de klanken die ik op een woensdag opving bij het repetitielokaal van Majim. Dat belooft wat!

En dan hoorde ik op een dinsdagavond muziekklanken op de wind meevoeren naar mijn terras. Ik volgde deze klanken en kwam uit op de manege. Daar bleek Advendo Sneek, de wereldkampioen marsparade tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours, te repeteren voor een optreden met Friese paarden. Eind november zijn zij te bewonderen in het WTC-Expo in Leeuwarden tijdens de jubileumshow voor de KFPS. Ook dat belooft wat!