In Geen categorie

Duurzaam Koudum organiseert vrijdag in het kader van de landelijke dag van de duurzaamheid een gezellige avond in De Klink met een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom vanaf 20:00 uur.

De huizen van de toekomst gaan geld voor u verdienen! Architect Hilbrand Tigchelaar uit Sneek zal u uitleggen hoe uw woning over een paar jaar voor u geld zal gaan verdienen. De trend is duidelijk: van energiezuinig naar energieopwekkend.

Verder zal Duurzaam Koudum u kennis laten maken met een korte film van de whizzkid Dave Hakkens uit Helmond die onder andere een do it yourself mini plastic verwerkingslijn ontwierp. De film geeft praktische ideeën hoe je zelf plastic kan recyclen.

Wist u dat er in Koudum een strobalenwoning staat? Stro isoleert uitstekend zonder een gezonde ventilatie in de weg te staan. Bouwers en bewoners Anne Joosse en Wim Mendelts vertellen graag iets meer over de details.

Het beste duurzame idee voor Koudum. U kunt uw duurzame idee voor Koudum voor 10 oktober mailen naar info@duurzaamkoudum.nl of afgeven op Ooste 61.

Geeft u hierbij heel kort aan:

  • wat is uw duurzame idee?
  • wat heeft u nodig om dit idee uit te (laten) voeren?

Als hoofdprijs zal Duurzaam Koudum helpen het beste idee verder uit te werken en (indien nodig) financiering aan te vragen.

Duurzaam Koudum verloot een aantal gratis thermografische foto-sessies van eigen woning of ander gebouw onder de bezoekers van de Koudumer Dag van de Duurzaamheid in De Klink. Een thermografische foto geeft de warmteverschillen van het huis in kleuren weer. Zo wordt weergegeven waar energie weglekt uit de woning. Op 10 oktober zullen voorbeelden van dergelijke foto’s worden getoond en toegelicht. De gelukkigen worden op de avond zelf bekend gemaakt.