In Geen categorie

De nieuwe lokale omroep van de nieuwe Zuidwesthoekgemeente begint morgen, vrijdag 22 oktober, haar eerste uitzending. SWF lokaal ontstaat uit de lokale omroepen A7FM, RTN en Radio Markant. Zij gaan gemeenschappelijk verder omdat de Mediawet voorschrijft dat er maar één lokale omroep per gemeente mag zijn.

De drie studio’s in Bolsward, Koudum en Sneek blijven wel bestaan, omdat de afstand naar de studio anders te groot zou worden. SWF lokaal zal radio, televisie, kabelkrant en internet verzorgen.

Het radioteam start de eerste uitzending om 18.00 uur met een geheel nieuwe programmering. Behalve op de zaterdag en de zondag zal overdag veel muziek, afgewisseld door lokaal en landelijk nieuws, te beluisteren zijn. Op de avonden worden unieke eigen programma’s van de vrijwilligers uitgezonden. Op de zaterdag sport met veel eigen programma’s en ‘s zondags veel aandacht voor kerkdiensten en geestelijke liederen en eigen programma’s.

De televisievrijwilligers maken elke twee weken een gevarieerd programma met nieuws, interviews, actualiteiten en reportages uit de gemeente. Het programma wordt uitgezonden op zaterdag om 17.00 uur. Het wordt gedurende twee weken elke dag om 10, 17 en 22 uur herhaald.

SWF lokaal is op de kabel te ontvangen op frequentie 99.4Mhz, (tot nader order in het gebied Nijefurd op de huidige freq. 104.1 en 104.4). In de ether blijft alles voorlopig gelijk: gebied Sneek-Wymbrits (Radio Markant) 106.3, gebied Bolsward- Wûnseradiel (A7 FM) 106.6 en gebied Nijefurd (RTN) 105.4

Meer informatie op de site www.swflokaal.nl