In Geen categorie

Want zo was het toch, Sjoerd Agema sloot zijn voorwoord in de feestkrant af met de hoop dat we deze feestweek mooi weer zouden hebben. Op een enkel te verwaarlozen buitje na was het inderdaad prachtig, de hele week. Toch was er nog een dissonant te melden, maar die had daar niets mee te maken, die lag op het redactionele vlak bij Bulte Nijs Online. Eerder hebt u kunnen lezen hoe de bustocht voor de senioren van donderdag eruit zag. Dat was een nogal steno-achtig verhaaltje waar Sylvia Wielinga, de inzendster van het bericht, niet echt gelukkig mee was. Ze had het in een soort steekwoordenstijl opgesteld en doorgemaild. Even een blikje in de keuken van BN Online: als zoiets binnenkomt, gaan we met de muis over het stuk, maken met de linkermuisknop dat stuk zwart, dan gaan we met de rechtermuisknop kopieëren, vervolgens naar Typo3, het programma waarmee Koudum.nl wordt opgemaakt, dan opnieuw met de rechterknop plakken en de tekst staat erop. Alleen wel zonder even gekeken te hebben hoe alles er daarna uitzag in dit geval. Daarom dus bij dezen een iets uitgebreidere versie, met alle begrip voor Sylvia’s probleem: rond twee uur vertrok vanaf de Finke een bus vol enthousiaste mensen voor een rit die ze via Makkum naar Allingawier zou brengen. 60 mannen en vrouwen en ook nog een rolstoelbus voor degenen die het allemaal niet op eigen kracht konden opbrengen. Zelfs dat bleek niet voldoende om iedereen tevreden te stellen, want er moesten maar liefst 15 mensen worden teleurgesteld, er was domweg geen plaats voor ze, jammer. Via Makkum dus naar het museumdorp Allingawier, de woonplaats van onze eigen wijkagent Johan Swieringa. Daar kreeg men koffie en kruidkoek waarna de rit terugging naar Koudum voor een broodmaaltijd op GalamaDammen. Henk en Johannes Hoekema waren de goed ingevoerde gidsen die alles aan elkaar praatten en de mensen van de feestcommissie waren er natuurlijk ook weer bij om eventuele probleempjes snel op te lossen. Die waren er gelukkig niet, zodat men tevreden kon terugkijken op een zeer geslaagde middag. Iets anders tussendoor. We zouden bijna vergeten dat er de hele week natuurlijk ook nog een druk bezochte kermis was. Vanuit de kinderhoek kregen we een paar reacties die we u niet willen onthouden.

Shania (8 jaar) is naar de kermis geweest en schreef daarover het volgende:

Ik ben naar de kermis geweest met papa en mama en nikita. We zijn in de zweefmolen geweest en ik heb papa in de botsautos gezien en touwtje getroken en met mama geproberet om een knufeltje te grijpen.En olibol gekocht en een paar bekende tegen gekomen.En ik had heel veel plezier en het was allemaal hartstike leuk! Uit.Groetjes, Shania

Ook Nikita (6 jaar) was op de kermis en geeft haar visie daarover kort, maar krachtig weer (samengevat door haar moeder):

Er was een draaimolen, botsauto’s, touwtje trekken en knuffels grijpen.Was leuk, oliebollen kopen. Een hele leuke kermis. Niet groot.In de botsauto’s geweest, veel botsen, niet nog een keer. Deed zeer.Zag andere kinderen, weet niet meer wie.In de draaimolen geweest, ging superhard!Groetjes van Nikita

Het voorlaatste onderdeel van deze feestweek, de autocross voor en door Koudumers. Veel beter bezocht dan de de trekkertrek, maar dat is een fenomeen waar we met zijn allen nog even aan moeten wennen. Loeiend geweld op het land van Acronius Kramer aan de Dammenseweg met de volgende uitslagen in de voor Koudum belangrijkste klassen: Sprintklasse 2000, na Klaas Postma uit Nijemirdum eindigde Hans Kemker op de tweede plaats en in de regio standaardklasse waren de plaatsen 1 en 2 voor respectievelijk Hans Kemker en Willem Folkerts, mooie successen dus voor onze dorpsgenoten. En dan de traditionele afsluiting, de Opendeurdienst in De Klink met als thema “1 team, 1 doel”. Wat ons betreft, slaat dat thema op het reilen en zeilen van de feestcommissie, want zij hebben als team dat ene doel bereikt waar ze op uit waren, namelijk ons een pracht van een feestweek bezorgen. Daarin – veel dank daarvoor – zijn ze absoluut geslaagd!

En dan zit het er weer op, maar de rust zal over anderhalve week op een prettige manier weer worden verstoord, want dan neemt Europa bezit van Koudum. U hebt in de Bulte Nijs Special kunnen lezen wat er dan allemaal gaat gebeuren en daarmee wensen we u nu alvast ook veel plezier!