In vetzavot

Koudum, 02 april 2022. WEDSTRIJDNUMMER 20 (992), 38e seizoen, donderdagavond 31 maart 2022.

Donderdagavond 31 maart 2022. 21.15 uur. Vanuit alle richtingen ploeteren elf mannen door de sneeuw. Op naar Sporthal “De Sândobbe”. Wie zijn die bikkels? Het zijn VETZAVOTTERS! Ondanks het hondenweer toch op pad om een onderlinge wedstrijd zaalvoetbal te spelen. Even voorstellen: Albert Fekken (82), Eelke v.d. Meer (80), Gerrit Hiemstra (80), ALLE Kampen (77), Jarig Tjoelker (75), Sietze v.d. Wal (74), Auke Leenstra (74), Wicher v.d. Wal ((73), Jan Buma (71),  Hendrik Kamstra (70) en Sytze Folkertsma (68). De twaalfde man Sietse Abma (63) is elders in de provincie bezig als chauffeur van een strooiwagen de wegen sneeuwvrij te houden! Een hechte club oudere mannen die op hoge leeftijd nog actief, sportief bezig blijven!! Na sneeuwvrij te zijn gemaakt en omgekleed, stonden de volgende teams aan de aftrap: BLAUW: Eelke, Wicher, Auke, Jan en Hendrik.

Voor het WITTE team: Sietze v.d. W., ALLE, Gerrit, Sytze F. en Jarig. SCHEIDSRECHTER : Albert.

Meteen na het eerste fluitsignaal brandde de strijd los. Het eerste echte gevaar kwam van de blauwen. Vlot combinerend zetten zij druk op het witte doel. Kon keeper Sietze v.d. W. in eerste instantie alle aanvallen pareren, toen de verdediging van wit in de fout ging, was ook hij kansloos. Jan wist Auke te bereiken. Hij scoorde met een hard schot. 1-0 voor blauw.  Meteen na de eerste goal van blauw werd het 1-1. Uit een onmogelijke hoek, met twee man op de doellijn, gelukte het Sytze F. de bal achter goalie Eelke te krijgen. Tot aan de rust werd er nog tweemaal gescoord. Door beide teams één maal. Alweer door slecht verdedigen was het wederom Auke die het net wist te vinden. 2-1 voor blauw.  Op slag van rust slalomde Sytze F. door het hele veld en scoorde beheerst. 2-2 ruststand.

Een voorstel om de tweede helft schriftelijk af te doen werd door scheidsrechter Albert Fekken resoluut van de hand gewezen. Dus gingen beide teams de tweede helft op voor de winst. Zo’n laatste wedstrijd winnen heeft toch iets! Het blauwe team gooide alles op de aanval. Wicher, strooiend met prachtige passes, Jan, afwisselend met Hendrik, trachtten de verdediging op slot te houden, terwijl Auke trachtte zijn doelsaldo op te vijzelen, was het Eelke die zijn doel moeste schoon houden. Dat die speelwijze risico’s met zich mee bracht werd gedurende de rest van de wedstrijd duidelijk. Met snelle uitvallen, via Sytze, Alle en Gerrit, was het ALLE, die op aangeven van Gerrit, het witte team op voorsprong zette. 3-2. Het blauwe team voerde de druk nog meer op. Het werd hen fataal. Een snelle uitbraak geleid door Sytze, stelde Gerrit in staat om de vierde treffer voor wit te scoren. De rest van de match hield Sietze v.d. W. door voortreffelijk keeperswerk, zijn doel schoon. Een laatste uitbraak van Sytze stelde ALLE in staat om de eindstand op 5-2 te bepalen. Hierna vond s.r. Albert het genoeg en floot, wat dit seizoen betrof, voor de laatst maal de wedstrijd naar het eind.

NAZIT.

Nadat iedereen netjes in de kleren zat werd de gang naar de kantine gemaakt. De laatste samenkomst van het 38e seizoen VETZAVOT!! Op naar seizoen 39!! Hoewel, komt er nog een volgend seizoen? Dit zal afhangen van de gezondheid van de huidige leden. Om VETZAVOT in stand te houden en toekomst te bieden zijn dringend nieuwe leden nodig!! Dus wie weet? Na een gezellige afterparty gingen de VETZAVOTTERS, naar lichaam en geest gesterkt, voldaan de witte wereld in. Huiswaarts. Tot de derde donderdag in september 2022!!

SPREUK VAN DE WEEK.

Van een overwinning, hoe ook behaald, vraagt niemand rekenschap.                                              ©jt