Verenigingen & Stichtingen
 

Sportdorp Koudum.

Er is een einde gekomen aan het project “Sportdorp Koudum”. De afgelopen twee jaren zijn voorbij gevlogen! We blikken graag nog even met jullie terug. In samenwerking met verschillende sport- en beweegaanbieders zijn er veel mooie activiteiten gerealiseerd. Sommige van deze activiteiten hebben zelfs tot structureel aanbod geleid. Het begon allemaal met een behoeftepeiling en aan de hand van deze resultaten zijn we begonnen met het project. Er zijn lessen en/of cursussen nordic walking, tennis, kung-fu, hardlopen, bootcamp, suppen, surfen, pitch & putt, beachvolleybal, yoga, calisthenics, tai-chi, tumbling fitness en een buikspierkwartier georganiseerd. Proeflessen beachvolleybal en calisthenics konden niet zomaar plaatsvinden, omdat het om een geschikte voorziening vraagt. In het voorjaar is daarom een mooi beachvolleybalveld en calisthenicsparkje aangelegd wat op 23 juni feestelijk geopend is.

Naast deze proeflessen zijn er ook een aantal evenementen georganiseerd. In maart 2016 is een sportdag in de sporthal de Sandobbe georganiseerd. Verschillende sport- en beweegaanbieders uit Koudum kwamen hun aanbod demonstreren. Vervolgens is in maart 2016 een seniorensportochtend georganiseerd in Nij Claerbergen. In het voorjaar stonden de buitensporten meer centraal en werd een zomersportdag op camping de Kuilart georganiseerd. Het weer viel helaas wat tegen, maar ook dit was een geslaagde dag. Het laatste evenement dat heeft plaatsgevonden is een fittest voor senioren op zaterdagochtend 4 november in de sporthal de Sandobbe. Samen met Sport Fryslan en gemeente Sudwest Fryslan is deze ochtend georganiseerd. Ruim vijftig 65-plussers uit Koudum hebben hun fitheid getest! Het was een gezellige en sportieve dag.

Al met al waren het twee succesvolle en geslaagde jaren. Wij willen alle sport- en beweegaanbieders hartelijk bedanken voor de leuke en goede samenwerking. Ook willen wij graag jullie allemaal bedanken voor de enthousiaste reacties en deelname aan verschillende activiteiten. Gezamenlijk hebben we er een geslaagd project van gemaakt!

Volgens ons is het doel behaald: Sport en bewegen is nog meer dan voorheen gaan leven in Koudum! Natuurlijk houdt het hier niet mee op en kunnen jullie blijven doorgaan met sporten en bewegen. Al het huidige sport- en beweegaanbod is te vinden op de onderstaande sportkalender.

Tot ziens!

Namens de commissie van Sportdorp Koudum: Jurrie, Durk, Geerlinde, Menno, Jolanda en Celine

Veel sport en beweegplezier!

Sportkalender.