In Geen categorie
Verenigingen en scholen mogen oud papier blijven inzamelen van de gemeente. Dit is goed nieuws voor Oeverzwaluwen en fanfare Nij Libben die maandelijks het oud papier in Koudum ophalen.

Omdat de gemeente het afval beter wil scheiden, wilde ze af van het laten inzamelen door verenigingen. Er komt namelijk te veel papier bij het restafval. Op basis van de gesprekken met alle inzamelaars, heeft het college toch besloten om de inzameling van oud papier met de huidige inzamelaars voort te zetten. Zo blijft de inkomstenbron voor de inzamelaars bestaan. Een minimumprijs wordt niet meer gegeven en de garantieregelingen vervallen. Wel wordt gekeken hoe het scheiden en inzamelen van papier beter kan.

Voor de instanties die oud papier ophalen is dit een inkomstenbron. Samen is gekeken naar alternatieve manieren van inzamelen, zoals met minicontainers. Besloten is op basis van de gesprekken om de inzameling op dezelfde manier voort te zetten. De huidige inzamelaars kunnen doorgaan met inzamelen van oud papier en karton. Op het moment dat de vereniging of de school wil stoppen, neemt de gemeente de inzameling in dit gebied over. Wel gaat de gemeente het belang van het scheiden van oud papier benadrukken.

bron: Balkster Courant