In Geen categorie

Dit jaar wordt er voor de tweede keer een sfeervolle kerstmarkt of winterfair gehouden in Koudum. Deze kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 30 november van 13:00 tot 20:00 en zondag 1 december van 11:00 tot 15:00 in de kassen van Fleurig Buiten, met een grote variatie aan standhouders.

Vorig jaar organiseerde Corriente deze markt voor het eerst. Dat was behoorlijk succesvol, al was het weer de grote spelbreker. Veel regen en wind zorgden op het sfeervol ingerichte terrein van Corriente meer voor een herfstsfeer dan voor een kerstsfeer. De organisatoren hebben voor de tweede kerstmarkt een geweldige – overdekte! – locatie kunnen regelen, namelijk de kassen van Fleurig Buiten aan Tjalke van der Walstraat 21-A in Koudum. Deze staan in de winter helemaal leeg. De kassen worden verwarmd door middel van terrasverwarmers en worden verlicht door honderden lichtjes.

Iedereen is van harte welkom om vooral niet de gezelligheid, kerstsfeer en samenhorigheid te missen in Koudum. Er is plek voor plus minus 40 standhouders en een aantal foodtrucks. De kassen worden helemaal aangekleed in de ouderwetse kerstsfeer. Er komt een grote variatie aan ambachten en producten. Zo ontstaat een unieke mix op deze winterfair.

Er komt een horecagedeelte waar de inwendige mens vooral niet vergeten wordt. Er wordt gezorgd voor glühwein, chocomel, zelfgemaakte pannenkoeken, snert en nog meer lekkere hapjes. Ook wordt een modeshow georganiseerd die op beide dagen voorbij komt. Daarnaast is er een podium waar allerlei musici, koortjes en vertellers zich zullen presenteren.