In Geen categorie

Toen 41 parturen (want deze merkwaardige sport moet een afgeleide zijn van kaatsen) zich gemeld hadden, draaide de feestcommissie de kraan dicht. Tot hier en niet verder, anders zijn we uren bezig, wisten ze. Straks komt er nog een aantal door het vele bier van de matinee overmoedig geworden lieden naar buiten, die vervolgens de eieren alle kanten op smijten, behalve de goede. Trouwens als je nuchter aan dit avontuur begint, biedt dat het publiek ook geen enkele garantie en wordt dat stukje straat ter hoogte van De Klink één grote gevarenzone. De hele week gaat het al goed met het weer, maar nu ging het even mis. Het eerste regenbuitje meldde zich en wat doen mensen dan? Inderdaad, dan gaan ze schuilen onder een boom. In alle gevallen is dat verstandig, maar dat moet je dus niet doen bij een eigooiwedstrijd. Sommigen gooiden onderhands en lieten het ei te laat los waardoor het z’n eindbestemming vond in de takken. Waarschijnlijk komt het Amsterdamse woord “takkenzooi” voort uit deze sport, want er waren er nogal wat die kennelijk niets hadden geleerd van vorig jaar, toen er ook al velen na afloop kleddersmerig naar huis teruggingen. De Ds. Tinholtstraat veranderde in een uur tijd in een glijbaan, want van de 82 gegooide eieren eindigden de meeste gewoon op straat. Er was een dame die een roerei in haar kapsel kreeg, waarop iemand spontaan “Bingo!” riep. Dat was dan de zoveelste deze week. En er was Teake Ypma die het publiek verrastte met twee prachtige saves, die niets opleverden. Maar de feestcommissie, zeer onder de indruk van deze fysieke prestatie, besloot hem een gesponsorde clinic aan te bieden bij Brian Vandenbussche, de eerste doelman van SC Heerenveen. Er waren veel verliezers, maar ook aan een paar winnaars:

1. Ypie van der Velde/Rients Wiersma 20.40 meter

2. Hessel van der Goot/Saskia Faber 19.70 meter

3. Jo Hoekstra/Andries Wester 19.00 meter

Met alle respect, maar met die 20 meter 40 kwam het partuur Van der Velde/Wiersma lang niet aan de winnende gooi/vang van Koen Meeuwisse en Jente Bootsma tijdens de eerste editie. Die kwamen vorig jaar tot de geweldige prestatie van 25 meter en 7 centimeter.

De feestcommissie zet dit ultra-sportieve evenement aan de boorden van de Fluessen volgend jaar zeker weer op het programma, maar overweegt wel om de moeilijkheidsgraad iets op te krikken en dan zal men het moeten doen met een appel en een ei.

Het programma voor zaterdag 15 september:

09.00 uur Pluimveekeuring in de loods aan de Tille

10.00 uur 40e reunie oud-Koudumers in De Klink

14.00 uur Diverse activiteiten op het Frieslandplein

14.30 uur Voetbal Oeverzwaluwen – Balk

19.30 uur Herhaling optocht zelfde parkoers als op vrijdag

21.00 uur Popavond met Boulevard in De Klink

22.00 uur Optreden “2Day” in de kantine van De Sandobbe