In Geen categorie

Nee, niet om de hoofdrol te spelen in een meer dan riant gehonoreerde reclamespot voor Nespresso, maar misschien heeft Tjibbe(12 jaar) onlangs wel de basis gelegd voor een succesvolle droombaan als filmacteur. Dit is het verhaal achter deze nogal gewaagde veronderstelling. Het castingbureau 4forYou dat de acteurs bij elkaar zoekt voor film- of televisieproducties, in dit geval de NPO jeugd serie JEUK, wilde graag in contact komen met een jongen van 11/12 jaar die met rood haar door het leven gaat.

Er werd een oproep geplaatst op Facebook. Dit bericht was Fardau de Boer niet ontgaan en zij maakte haar klasgenoot Tjibbe erop attent. Na de selectie viel de keuze op onze jonge dorpsgenoot, die zich op maandag 24 augustus meldde op de filmset op Terschelling waar hij kennis maakte met "collega’s" zoals Peter Heerschop en Thomas Acda.

Voor Tjibbe werd het een schitterende dag die hij graag heeft ingeruild voor het introductiekamp van het Bogerman College. Maar goed, eerst de middelbare school dan maar en vervolgens de toneelschool.

En laten we eerlijk zijn, hoe ver is het dan nog helemaal van Koudum naar Hollywood? Oh ja, zijn optreden in JEUK is te bewonderen op 11 oktober op NPO3.