In Geen categorie

Vanmiddag om 13.00 geeft Maarten van der Weijden zelf in Bolsward het startschot voor de Benefiets11stedentocht van Team Wybe. Al eerder berichtten we over het plan van het Koudumse team om met een groepsfiets deze monstertocht van 240 km in ruim 26 uur te volbrengen.

Het grote doel van Team Wybe met deze Benefiets11stedentocht is om geld op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation voor kankeronderzoek. Daarvoor moeten de fietsers vandaag een harde wind trotseren, maar daar zijn ze niet bang voor. Op de Facebookpagina van Team Wybe staat de laatst informatie.

Ook bij de finish morgenmiddag weer in Bolsward zal Maarten van der Weijden aanwezig zijn. Er zijn al aardig wat donaties binnen, maar het streefbedrag van € 24.000 is nog niet helemaal binnen.

Niet alleen Omrop Fryslân besteedde deze week – in het programma Noardewyn Live – aandacht aan de fietstocht van Team Wybe. Ook het Algemeen Dagblad wijdde er een mooi artikel aan.

Stichting Team Wybe is in 2015 opgericht na het overlijden van hun vriend Wybe Leenstra, die op 37- jarige leeftijd overleed aan een hersentumor. Eerder heeft Team Wybe € 50.000,- opgehaald met de Alpe d’Huzes en € 20.000,- voor MS met het beklimmen van de Mont Ventoux.