In Geen categorie

Als SWF lokaal starten de lokale omroepen A7FM, RTN en Radio Markant zaterdag 13 november met Televisie en Kabelkrant uitzendingen via de Ziggo kabelaansluitingen in de gehele Zuid Westhoek van Friesland!

De nieuwe lokale media instelling (tot voor kort lokale omroep) SWF lokaal is toegevoegd aan het zenderaanbod van Ziggo. SWFlokaal is daarmee de eerste lokale zender die in Friesland op de kabel zit.

SWF lokaal zal zich als TV zender onderscheiden van het huidige programma aanbod van Ziggo door eigen programma’s over mensen en zaken van de nieuwe gemeente. Daarnaast is er de kabelkrant met lokaal nieuws en agenda, ook bestaat de mogelijkheid voor felicitaties over te brengen via de kabelkrant. Om de TV activiteiten verder uit te kunnen breiden vragen we mensen die (video)camerawerk interview werk willen doen. Een interessante en dynamische hobby!

De TV zender van SWFlokaal is in de nieuwe gemeente Súdwest Frylân zowel analoog (Ziggo kanaal 7) als digitaal (Ziggo kanaal 950) te ontvangen. Het digitale signaal is tevens te ontvangen in het Ziggo regio gebied van de Zuidwesthoek van Friesland dat zich uitstrekt van de gemeente Het bildt tot Weststellingwerf.

Omdat SWF lokaal het radio signaal tezamen met de kabelkrant uitzend is, behalve tijdens TV uitzendingen, het radio programma van SWF lokaal via de TV zender(s) te ontvangen. Daarnaast wordt het radio signaal uiteraard via de (ZIggo) kabel, FM freq 99.4 uitgezonden. in de ether blijft alles (voorlopig) gelijk; gebied Sneek en Wymbrits (radio markant) FM freq106.3 gebied Bolsward en Wunseradiel (A7 FM) FM freq.106.6 en gebied Nijefurd (RTN) FM freq. 105.4

22 oktober zijn de gezamenlijke radio uitzendingen begonnen met een geheel nieuwe programmering. Behalve op de zaterdag en de zondag wordt overdag veel muziek, afgewisseld door lokaal en landelijk nieuws. Op de avonden worden unieke eigen programma’s van onze vrijwilligers uitgezonden. Zaterdag sport met veel eigen programma’s en zondag veel aandacht voor kerkdiensten en geestelijke liederen maar ook eigen programma’s.

Meer info en het laatste nieuws uit de Zuid Westhoek op www.swflokaal.nl.