In Geen categorie

‘IK KEN MIJZELF NIET ANDERS DAN ZOALS IK BEN’

Koudum. Er is weer een nieuw kinderboek van Henriette Hemmink verschenen in opdracht van uitgeverij Callenbach-Kok voor de serie Buitenbeetjes.

"Ik werd gevraagd een boek te schrijven voor kinderen met het thema autisme. Aangezien ik ervaringsdeskundige ben en kinderen en ouders begeleid heb, ben ik op de hoogte van de problematiek rondom autisme."

Henriette Hemmink schreef 120 jeugd- en kinderboeken. Waaronder de bekende series van Pony Friends, Sammie, Ranger, 4 ever Dance enzovoort. De laatste twee jaar zijn er vier psychologische romans van haar hand verschenen; Vluchtig, Gebonden Liefde, Vleugels in het gras en Het geheim der eersten!

In ‘Stippen’ beschrijft ze de wereld van een twaalfjarig meisje met autisme van binnenuit.

"Het is een leuk en spannend boek geworden voor jongens en meisjes, dat ook door volwassenen gelezen kan worden wanneer ze op een andere manier iets over autisme te weten willen komen. In dit verhaal wordt duidelijk dat de autist en de niet-autist vanuit een ander perspectief denkt en handelt. Dat levert misverstanden op, die vaak de oorzaak zijn van onnodig veel onbegrip waardoor vaak nieuwe problemen ontstaan.’

De auteur laat in het verhaal de twee denkwijzen op een dusdanige wijze ‘botsen’ dat je beter begrijpt waardoor er vaak dingen in de communicatie misgaan."

Het verhaal leest vlot en is echt een aanrader!