In Geen categorie

Het afgelopen weekend werd in Rotterdam de beursmafinestatie “Kunsthal kookt” gehouden, een beurs met etenswaren en kookbenodigdheden voor fijnproevers, gekoppeld aan lezingen en kookdemonstraties. De organisatie werd verzorgd door de Kunsthal te Rotterdam, samen met het Algemeen Dagblad. In het AD van 17 september zat een bijlage overdit evenement met daarin ruime aandacht voor “it Koudumer Beantsje”. Er zijn in vier dagen tijd ongeveer 10.000 bezoekers geweest. Op de beurs was naast een veelheid van de lekkerste produkten van over de hele wereld o.a een stand van de Slowfood beweging en van Streekeigenprodukten Nederland. De slowfood beweging, die zijn origine in Italie heeft, ijvert voor het behoud van authentieke produkten en wil tegenwicht bieden aan de opkomende fastfoodcultuur in Nederland. Streekeigenprodukten Nederland (SPN) is de organisatie die de kwalificatie: “Erkend Streekprdukt” toekent en bewaakt. Zoals u uiteraard weet, is ook het Koudmer Beantsje een erkend streekprodukt. In die hoedanigheid was ons beantsje dan ook, dankzij de inzet van de Rotterdamse stichting De Parlevink en onze eigen Vendu Tivoli, samen met zes andere Nederlandse streekprodukten op de stand van SPN vertegenwoordigd. Bezoekers konden de beantsjes proeven en er werd informatie verstrekt aan belangstellenden. Tachtig liefhebbers kochten een pond om thuis te proeven. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, maar dan hadden we in Koudum het hele weekend zonder gezeten. De reakties van de stadse fijnproevers waren stuk voor stuk enthousiast.