In Geen categorie

In opdracht van de gemeente Sudwest-Fryslan is sporthal De Sandobbe in Koudum voorzien van nieuwe duurzame LED verlichting. De in totaal 144 geplaatste LED armaturen besparen gezamenlijk ruim 60% energie. Naast de flinke energie- en kostenbesparing en een verminderde CO2 uitstoot is de lichtopbrengst in de hal enorm verbeterd.

Eind december heeft een installatieteam van leverancier Saled binnen drie dagen de oude conventionele TL-verlichting vervangen door nieuwe 60 watt LED armaturen. Dit resulteert in een energiebesparing van maar liefst 4120 kWh per jaar. Met deze forse besparing is de totale investering in de verlichting binnen 3 jaar terugverdiend. Ondanks de energiebesparing is de ‘lumenopbrengst’ in de Sandobbe met ruim 40% gestegen. De lichtbeleving is hierdoor compleet veranderd. Dankzij de nieuwe LED verlichting is de hal nu zeer helder en gelijkmatig verlicht.

De gemeente Sudwest-Fryslan draagt met de keuze voor LED ook bij aan het milieu: de CO2 uitstoot is met 60% gereduceerd.