In Geen categorie
Op zondag 11 mei, op Moederdag, zal Pitch&Putt Golf Koudum het strijdtoneel zijnvoor het derde Nationaal Ranking Toernooi van het seizoen. Dit is het laatste NRT waar spelers nog rankingpunten kunnen verdienen die recht geven op plaatsing voor het NK Matchplay. De baan in Koudum is zeer geschikt voor een dergelijk toernooi en met 72 spelers zit het toernooi helemaal vol.

Alle Nederlandse toppers aanwezig

In verband met een toernooi in het buitenland zal een aantal spelers niet aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat de weg vrij is voor andere spelers om een gooi naar de titel te doen. Bij de heren is er een aantal kanshebbers voor de winst. Stephan van den Berg, vorig jaar winnaar in Koudum en één van spelers die met het Nederlands team naar het EK in Andorra gaat, zal zeker weer een poging doen. Daarnaast zullen Melvin Slaats en Marcel Ahuis, twee andere spelers van het Nederlands team, ook proberen het toernooi op hun naam te schrijven.

Door het ontbreken van de toppers als Esther de Schiffart en Herma Kleinlugtenbeld zal bij de dames Gillian Quanjer een mogelijke kanshebber zijn voor de winst. Verder zal bij de dames ook de vorm van de dag een belangrijke rol spelen om de toernooiwinst.

Bij de senioren kan het ook alle kanten op. Ook hier zal de vorm van de dag bepalen wie het toernooi gaat winnen. Dat het spannend zal zijn in elke categorie staat al vast. Uitdagende baan

De 18 holes Pitch&Putt Golfbaan in Koudum ligt centraal in het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland en elke hole is uniek. Met lengteverschillen en hindernissen als vijvers, bomen en zandbunkers is elke hole even uitdagend om te spelen. Elk van de 25 Pitch&Putt Golfbanen in Nederland is verschillend qua ontwerp en beleving. Specifiek aan de baan in Koudum zijn de glooiing en waterpartijen. Door de reeds bestaande hoogteverschillen aan de rand van Koudum past de golfbaan uitstekend in het bestaande landschap. Pitch&Putt Golf liefhebbers uit binnen- en buitenland beleven veel plezier op deze inmiddels twee jaar oude baan.Gratis toegankelijk

Toeschouwers zijn van harte welkom om de spelers in actie te zien. Het toernooi kan vanaf het terras van het clubhuis gevolgd worden en ook is het mogelijk om in de baan te kijken. De toegang aan de Nieuweweg 42 in Koudum is gratis. Het toernooi start om 9.00 uur en rond 15.30 uur zal de finaleronde worden gespeeld.