In Geen categorie

Op 4 november ’s avonds 20.00 uur organiseert de “Commissie Brassconcerten de Klink” weer een concertavond in Cultureel Centrum “de Klink” te Koudum met als gast brassband “Soli Brass” uit Leeuwarden.

Soli Brass, regerend Nederlands Kampioen, behoeft verder geen nadere aankondiging. Met hun optreden vorig jaar op het NBK lieten ze vriend en vijand versteld staan met hun jonge ambitieuze dirigent Frans Aert Burgraef.

Soli Brass zal op deze concertavond het verplichte NBK-werk Northern Lights van de componist Philip Wilby laten horen, tevens komen nummers aan bod van hun nieuwste CD “Earthquake”.

Op deze avond heeft “Soli Brass” twee gastsolisten in hun midden, als eerste Saleem Khan. Op jonge leeftijd viel hij al op door zijn uitermate getalenteerde trompetspel. In oktober 2005 werd Saleem Nederlands Kampioen met het behalen van een 1e prijs met onderscheiding in de hoogste divisie van het nationale solistenconcours van de NFCM.

Op 5 maart behaalde Saleem een eerste prijs in het prestigieuze Prinses Christina Concours Noord en verdiende hiermee – naast een aantal workshops en solo-optredens – deelname aan de nationale finale op 1 april in Den Haag.

Als tweede jonge solist zal optreden Mehmet de Boer. Hij is 13 jaar en was in de afgelopen jaren regelmatig en met succes deelnemer aan provinciale en landelijke solistenconcoursen. Zo behaalde hij in november 2004 een finale- plaats op het prestigieuze Haydn Muziek Festival in Groningen.

Op grond van zijn prestaties werd Mehmet uitgenodigd voor deelname aan het nationale concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland in november 2005 in Rotterdam. Ook hier was hij succesvol met het behalen van een 2e prijs.

Tijdens het Prinses Christina Concours Noord behaalde Mehmet op 5 maart nog de hoogste plaats in zijn leeftijdscategorie, op grond waarvan hij mag deelnemen aan de landelijke finale op 1 april in Den Haag.

Wilt u deze prachtige concertavond bijwonen dan kunt u kaarten bestellen telefonisch bij Boekhandel Muizelaar te Koudum tel 0514-521294.

Of via de website www.brassconcerten.nl

In de voorverkoop kosten de kaarten € 7,50, aan de zaal indien voorradig € 8,50