In Geen categorie

Op dit moment wordt druk gewerkt aan de sloop van het oude gebouw van verzorgingshuis De Finke in Koudum. Sinds begin 2021 zitten de bewoners van De Finke in hun gloednieuwe appartementen die naast de oude locatie gebouwd zijn. Er is nieuw personeel nodig voor de nieuwe Finke die bestaat uit vijf kleinschalige zorgvilla’s. Iedere zorgvilla bestaat uit acht moderne appartementen met keuken en badkamer en een gezamenlijke huiskamer. Rondom de zorgvilla’s is een fraaie tuin aangelegd.

Medewerkers en bewoners van een zorgvilla vormen met elkaar een huishouding. De dagelijkse huishoudelijke taken, zoals koken, wassen en schoonmaken, doen medewerkers waar mogelijk samen met de bewoners. Bewoners ervaren op die manier dat ze in een huis woonachtig zijn en ook onderdeel zijn van de dagelijkse routine in hun huis. In de zorgvilla’s worden activiteiten georganiseerd, zowel individueel als in groepsverband. Daarbij wordt de bewoners nadrukkelijk gevraagd  wat ze leuk vinden om te doen.

In De Finke wordt zorg verleend door betrokken en deskundige medewerkers. Er staat 24 uur per dag zorg klaar voor de bewoners, met als uitgangspunt dat die zoveel mogelijk de eigen regie houden. De verzorgers proberen aan te sluiten op wat de bewoners wel en niet prettig vinden.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Het verzorgingshuis in Koudum kan personeel gebruiken dat goed uit de voeten kan met deze manier van werken. Wie op zoek is naar een leuke baan en interesse heeft om op de prachtig nieuwe locatie in Koudum te werken, kan op vrijdag 2 juli nader kennismaken met De Finke. Van 9 tot 12 uur staat een team klaar om geïnteresseerden alle informatie te geven over werken/leren en ontwikkelen in de zorg. Een mooie manier om sfeer te proeven en te kijken of het past om eventueel te werken op locatie De Finke in Koudum van zorgverleningsinstelling Patyna.

Al eerder vragen? Stuur een mail naar Dina.Boschma@patyna.nl. Of neem alvast een kijkje via de Facebookpagina van Hinke van Patyna.