In Geen categorie

Galerie De Souverijne in Koudum heeft van 21 maart tot en met 13 juni een expositie met schilderijen van Irina Laube en Beelden van Saber Mikael.

Het werk van Irina kenmerkt zich door een grote precisie en afgewogen vlakverdeling, waarin het lijnenspel overgaat van een realistisch naar een meer abstract beeld. In haar nieuwste werk blijft de precisie en afgewogen vlak- en kleurgebruik aanwezig, maar door te blijven onderzoeken, te experimenteren en nieuwe technieken en materialen toe te passen ontstaat een dynamische abstractie die diepe indruk maakt.

Naast de expressieve vrouwenfiguren, met veel dynamiek, zijn het de poëtische landschappen die de onderbewustzijnde gevoelens van vele toeschouwers zullen aanspreken.

Saber Mikael, is afkomstig uit Irak en woont sinds vele jaren in Nederland. Naast zijn opleiding aan de Academy of Fine Arts in Bagdad heeft hij een opleiding gedaan aan het Kunstcentrum in Groningen en de Docentenopleiding aan de Minerva Academie in Groningen. Saber Mikael gebruikt in zijn werk het Arabische letterschrift met zijn organische vormentaal vaak als uitgangspunt.

Door zowel de Nederlandse als deze Arabische vormentaal te gebruiken, probeert hij een verbinding te maken tussen deze twee culturen, waarbij hij gebruik maakt van diverse materialen als metaal, brons en kunststof. Hierdoor ontstaat een geheel eigen stijl. In deze expositie zijn beelden van Saber te zien, waarin de mens centraal staat.

De Souverijne, Galerie en Atelier voor beeldende kunst

Hoofdstraat 26-28

8723 BH Koudum

06 – 10374486

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 13.00 – 16.00 uur en na telefonische afspraak

bron: Bolswards Nieuwsblad