In Geen categorie

Op zaterdag 20 maart gaan de plaatselijk winnaars weer de strijd aan in de RTN Playbackshow. Deze ruim twee uur durende show wordt vanaf 20.00 uur live uitgezonden op RTN-televisie. Maar natuur­lijk is publiek ook welkom in de zaal om de deelnemers aan te moedigen. Het zijn allemaal al winnaars, dus het niveau is zeer hoog. Het wordt dan ook een moeilijke taak voor de jury. De jury bestaat dit jaar uit muzikanten die hun sporen al verdiend hebben in de muziek. Juryvoorzitter is Leo Zeldenrust, hij heeft al een cd gemaakt en woont tegenwoordig in Nieuw Zeeland. Wie ook al een cd op haar naam heeft staan, is Geartsje de Boer uit Hemelum, ook zij heeft zitting in de jury. Het derde jurylid is Ypie Semplonius. Zij is een veelzijdige zangeres en dirigent van het kinderkoor Kokiko.

De deelnemers zijn de winnaars van de playbackshows in It Heidenskip, Hemelum, Hindeloopen, Kou­dum en Stavoren. Het afgelopen jaar hebben zij in hun eigen woonplaats meegedaan aan de playback­show. RTN heeft de nummers één, twee en drie uitgenodigd om hun optreden nogmaals te laten zien op het grote podium van de Klink te Koudum. En natuurlijk live voor de camera’s van RTN. Ook dit keer zijn de deelnemers verdeeld in twee categorieën, tot en met 10 jaar en vanaf 11 jaar.

De presentatie wordt net als vorig jaar gedaan door Edwin Muis, het bekende gezicht van RTN-televisie. Hij zal de bijna 45 deelnemers met 17 optredens voorstellen aan het publiek in de zaal en thuis voor de buis.

Publiek is welkom vanaf 19.45 uur en de toegang is gratis. Kom dus allen naar de RTN Playbackshow 2010 in de Klink te Koudum op zaterdag 20 maart.